torstai 26. kesäkuuta 2008

Skinny Bitch

Hankin käsiini mahtavan kirjan nimeltään Skinny Bitch. Älkää antako nimen hämätä, kyseessä ei ole mikään perinteinen laihdutuskirja tai edes dieetti. Kyse on enemmänkin terveellisestä ruokavaliosta, jonka mukana ylimääräiset kilot karisevat, jos niitä siis löytyy (kilojen karistus ei loppuenlopuksi ole kirjassa pääasia). Sen vaan sanon, että jokaisen, joka vielä suostuu laittamaan lihaa tai aspartaamipommilight-tuotteita kurkustaan alas pitäisi lukea se, heti!

Kirja on saanut minut miettimään vakavasti vegaaniksi ryhtymistä (olen ollut vuoden päivät lakto-ovo-vege). Toisaalta olen ehkä juuri pääsemässä suurimmasta osasta rajoitteistani irti (yrittäessäni elää kuten normaalit, hoikat ihmiset, kasvissyöjänä tietenkin edelleen), enkä haluaisi heti heittäytyä hankalaksi erikoisruokavaliotyypiksi, jolle ei löydy mitään kahvipöydästä. Olen kieltäytynyt elämässäni jo niin monista suupaloista, että syömishäiriön (joskus) päästäessä irti en haluaisi enää kierrellä kakkukestejä kieltäytymässä kerta toisensa jälkeen.

Lisäksi maailmassa on kaksi makua kuin taivaasta: (maito)suklaa ja hunaja! Hunajalle ei taida olla vegaanista vastinetta, enkä ole aivan vakuuttunut non-dairy milk chocolate-viritelmistä. Elämä ilman Fazerin sinistä? Tuota jumalaisen pehmeää makua, jota ilman tuskin pärjäisin kahta viikkoa. Ja se hunaja... Katsokaa osoiteriviä ja voitte päätellä jotain suhteestani siihen. Niin ja mites se Ben&Jerry's jätski...
No, jätän asian hautumaan, ehkä joku päivä olen valmis luopumaan kaikista eläinperäisistä tuotteista. Maidon ja kananmunan käyttöä voisin alkuun vähentää. Niin ryhdyin kasvissyöjäksikin, ensin vähensin, sitten yhtenä päivänä lihan syönti oli vain niin väärin, että se oli helppo lopettaa kokonaan.

Ja vielä tähän loppuun mainitsen, että tarkoitukseni ei todellakaan ole antaa tätä tekstiä lukeville syömishäiriöisille uutta tapaa laihduttaa tai kehittää uusia pakkomielteitä. Kirjoitin tämän juuri tänne, sillä tiedän kuinka monet kalorikammoiset sortuvat light-paskaan. Lisäksi jokaisen lihansyöjän tulisi miettiä erittäin tarkkaan haluaako oikeasti syödä lihaa.

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Uhh, tässä yksi aspartaamiaddikti esittäytyy, sillä ei mulla olis elämää ilman Pepsi Maxia ja Läkerolia. Olen jotenkin aatellut et toiset polttavat, toiset ryyppäävät, joten mullakin on tämä epäterveellinen paheeni.. koska, noh, tykkään niitten mausta.

Muttajoo, oon vegaaniutta miettinyt kanssa. Toinen lakto-ovo ilmoittautuu tässä! Olen vain tullut siihen tulokseen että jos ei ole a) rutkasti rahaa b) rutkasti aikaa/kiinnostusta omaan ruoanlaittoon niin Suomessa vegaanin tiet on kyl... hankalat.

Jenkkien on helppo hehkuttaa suoraan vegaaniutta, sillä sieltä löytyy joka marketin hyllyltä vegaaniversiot kaikista kamoista. En muista ikinä nähneeni lakto-ovo jenkkiä vaan aina vegaanista. Kyllä suomestakin saa vegaanista kermavaahtopursutinta, mutta arvaa maksaako maltaita ja ei taatusti löydy lähi-Siwasta. Ruotsissa piipahtaessani marketissa oli silmäni tippua lattialle, sillä siellä GoGreenin valikoima yms oli v-a-l-t-a-v-a verrattuna Suomeen.

....Jooooten mä suosittelen tätä omaa ratkaisuani, että suosin vegaanisia vaihtoehtoja silloin kun niitä on tarjolla. :> Jos reseptissä on helppo korvata munat soijajauholla niin siitä vain! Plus, ei se soijamaito ole sen kalliimpaa kuin joku laktoositon tms. Totta kai on ihailtavaa jos pystyy noudattamaan täysin vegaanista ruokavaliota täällä rapakossa, mutta itse en ole niin absoluuttinen.. maidon ja munatkin voi ostaa luomuna.

ja HEI! Ben&Jerry's jäätelöt on tosi eettisiä, niiltä löytyy FairTradea ja kaikissa on käytetty lattiakananmunia ;> et hyvällä omalla tunnolla kandee nauttia

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löysit tuon kirjan?
Facebookissa oli nimittäin yhteisö tuon kirjan mukaan, ja lueskeltuani siellä vähän juttuja, ajattelin että olisi mukava lukea myös tuo kirja. En vain ole nähyt sitä missään.

//s

konvehti kirjoitti...

s: Itse ostin Akateemisesta kirjakaupasta, Suomalaisestakin taitaa löytyä (käsittääkseni myös nettikaupasta). Tätä etsiessä kannattaa suunnata pokkariosastolle.

milkyoolong kirjoitti...

x___X En kyllä uskalla lukea tuota, minua ei varmaan edes olisi olemassa ilman lightmehuja ja aspartaanilimsoja. Mitä muka joisin ilman niitä.