tiistai 15. heinäkuuta 2008

Kahvipöytäetiketti?

Lauantaina vierailin yhdellä perhetutulla, ei oltu nähty aikoihin. Siellä tuli automaattisesti fetasaalaatit (feta täysrasvaista, ei kumikolmeprosenttista) lautaselle, ja vielä kaiken päälle kuningatarleivos! Sillä tämä kyseinen ihminen on viimeisiä ihmisiä, joille haluaisin syömisproblematiikkaani lähteä selvittämään, söin kiltisti. Ja kun herkkuvaihde oli päällä, herkuttelin illalla vielä Ben&Jerry's-jätskillä (Bohemian Raspberry, parasta maistamaani B&J:tä)... Jäi jokseenkin paska fiilis, sillä syömiskäyttäytymiseni oli a) suunnittelematonta, SPONTTAANIA, b) ähkyöklötykseen johtavaa.

Noh, viime päivät on ollut liian helppo skippailla aterioita. Tunnen sen kyllä heti, vetämätön olo ja torkun milloin sattuu. Syksyllä nukuin about kahdeksan tunnin yöunet plus kolmen tunnin 'nokoset' lähes joka päivä.

Jonkinasteinen kituuttaminen tekee mut levottomaksi. Tunnen koko ajan pettäväni ihmisiä, itseäni, perhettä. Samaan aikaan olen tyytyväinen, mutta en niin tyytyväinen kuin joskus osasin olla. Haluaisin eroon listasta, koska se sanoo minkä jättäminen syömättä on väärin. Tahtoisin syödä oman pääni mukaan muka miten sattuu, kevyesti. Niinkuin ihmiset joilla ei vain ole tapana syödä, ainakaan paljoa. Ihmiset jotka unohtelevat aterioita luonnostaan.

Asiasta kukkaruukkuun, kengistä jääkaappiin jne., kesäisin on muuten jees, kun ihmiset tarjoavat mansikoita kahvipöydässä. Ei tunne itseään totaaliseksi weirdoksi, kun voi siinä kahvin ohella jotain pureskellakkin. Tänäänkin olin kahvittelemassa, ja tuttava oli tuonut pöytään pullien lisäksi makoisia mansikoita. Otin sitten muutaman mansikan, eikä tarvinnut miettiä olinko epäkohtelias. Onko se edes epäkohteliasta kieltäytyä, kun tarjottavaa on hankittu juuri vieraita varten? Periaatteessa, jokainenhan vastaa omista syömisistään eikä ketään voi pakottaa. Silti joka kerta kun kieltäydyn kun tarjotaan, tunnen, että teen jotain väärin, ikäänkuin en arvostaisi isäntäperheen vieraanvaraisuutta. Varsinkaan jos tarjoava osapuoli ei tiedä, millaiseksi se yksi keksi tai pulla voi päässäni paisua.

Ei kommentteja: