maanantai 6. lokakuuta 2008

E-951 on paskaa (part 9432)



Tämä päivä on mennyt täysin neljän seinän sisällä ja fiiliskin on sellainen. Hikinen, turvonnut, yksinäinen, outo, avaruusolio. Kuin takautuma sairasloma-aikoihini, koen itseni laiskaksi, epäsosiaaliseksi ja kelvottomaksi vaikka olen vain parantelemassa itseäni, tällä kertaa fyysisestä sairaudesta (ei flunssaa kummempaa).

Olen vetänyt syömiset aivan läskiksi, tällä kertaa sinne toiseen suuntaan. Tuntuu taas jotenkin lohduttavalta jumittaa ja käyttää olemattomia matematiikantaitojani väärin. Olen jopa häväissyt sisäisen ortorektikkoni ja juonut tänään puoli litraa PepsiMaxia, myrkyttänyt itseäni, vaikkakin sitten olemattomilla kaloreilla. Noin vuosi sitten nimittäin tein itselleni säännön, että (ainoastaan) kipeänä saa juoda lightlimua, sillä silloin pitää juoda eikä vettä uppoa tarpeeksi. Olen juonut aspartaamilitkua kolme kertaa vuoden sisään plus ottanut kahdesti myrkkyhörpyt joltain yksinkertaiselta kaverilta, joten tuskin olen vielä päässyt saastuttamaan kehoani. PLINK! Tietoisku. Tiesittekö, että ruotsalaisen tutkimuksen mukaan Fun Light-mehulla voi tappaa muurahaisia kuten hyönteismyrkyllä? Litkun kanssa kosketuksiin joutuvat murkut kuolevat nimenomaan aspartaamiin.
[link]

[link]

Olen saarnannut asiasta monesti aikaisemminkin, tosin en vähään aikaan. Tiedän, ettei kaikkia kiinnosta oman kehon myrkkypitoisuus ja joillekkin on yksi hailee vaikka elämästä nipsaistaisiin muutama vuosi pois, kun kerran light-tuotteilla voi näännyttää itsensä astetta kivuttomammin. Mutta ainakin itse kuluttajana koen vastuuta (myös) muista. Koen, että käyttämällä keinomakeutettuja tuotteita kasvatan PepsiMax-koukussa olevien syömishäiriöisten määrää, tai siis osaltani edistän sen kasvua. Light-soppaan on niin helppoa turvautua, kun päässä pyörivät vain kalorit. Lisäksi ihan normisyöjätkin on saatu luulemaan, että light on aina paras valinta vaikkei se todellakaan ole niin. Aspartaami eksyy myös lasten kehoihin, jos aikuiset eivät ole tarpeeksi hereillä.
Nyt voin vannoa huomisen olevan myrkytön, vaikka aika todennäköisesti joudun/saan jäädä kotiin sairastamaan.

Olen ollut pikkiriikkisesti yhteydessä ulkomaailmaan tekstiviestein ja sain perjantaiksi sovittua menoa, oikea saavutus! En ollut aluksi kovin innostunut lähtemään erään kaverin ja muutaman tuntemattoman kanssa keikalle, mutta pakottauduin suostumaan ja sekin aika on vaan pois ruualla leikkimiseltä, joten hyvä juttu.

1 kommentti:

Ella kirjoitti...

juu, kokeilen nyt näin "muutama kilo pois". En kumminkaan halua mihinkän kierteeseen!

Eei, luin noi linkit, ja tähän jäi funlightin juonti! Litkutan sitä meinaan ehkä litran parhaimmillaan päivässä!